Skoven

Hos Julestuen Topkær kan i gå en tur i skoven, mens i er på jagt efter årets juletræ. I må fælde lige det træ der falder i jeres smag!

Hvis du selv vil fælde dit træ kan du låne en sav og en vogn til at køre det på. Hjemme ved Julestuen er der mulighed for at få træet nettet og spidset (6 cm) og her måler vi også prisen på dit træ. Vi har fået en ny metode til at sætte træet fast på en fod. Med en maskine borres der et hul op i træet, som passer præcis på en fod vi har. Vi har også en tredje juletræsfod med mulighed for at give træet vand, og dermed forlænge dets levetid.

På markerne er der hovedsageligt plantet til med normann og en smule nobilis.

Der står skilte rundt i skoven som beskriver hvad der er plantet på arelaerne.

Vores skov er på 10 hektar og ligger på en ås som er et levn fra istiden. Der er kun fem åse i Jylland og det er der af det flotte kuperede terræn kommer. 

I løbet af året tilbringer vi mange arbejdstimer i skoven. Vi formklipper og topskudregulerer de fleste træer, men har dog få natur groede træer. Vi stapper træerne op i bunden og sprøjter mindst muligt for ukrudt. Træerne bliver ligeledes gødet to gange om året.

Der er markeret tre anbefalelsesværdig skovruter rundt i skoven; en hjerte, engle og nissetur på 300, 500 og 800 m.  Det er en fin måde at komme rundt på grunden og hygge med familien.

Foran Julestuen står der mange fællede træer i fødder, som ligeledes er til salg.

Prisen på normansgran og nobilis er 160 kr. pr. meter.

Tilbage